17 jun 2013

Jornada d'Innovació Docent JID-RIMA Juliol 2013

El día 8 de julio impartí una ponencia, por invitación, en la Universitat Politècnica de Catalunya dentro de la Jornada d’Innovació Docent, JID-RIMA 2013.

Tal y como se indica en la web informativa de la Jornada:
"Aquest any, la Jornada JID-RIMA 2013 s'inaugurarà amb la participació de la ponent Rosabel Roig Vila, de la Universitat d'Alacant, amb la seva conferència "L'art de definir i no definir nous escenaris d'aprenenatge: flipping, clicking, MOOCing, POOCing, Gaming...". La conferència tractarà sobre les noves visions i innovacions que es tenen respecte a com ha de ser didàcticament l'ensenyament. En eixe sentit, es farà una presentació de conceptes com Flipped classroom, MOOCs, POOCs, gamification, PLE, PLN, etc. indicant quines novetats didàctiques plantegen per a després analitzar si realment és tan novetós allò que proposen. A partir d'ahí, caldrà reflexionar sobre quins aspectes didàctics són importants en el context tecnològic en què vivim actualment i tenir clar com ha de ser l'escenari d'aprenentatge que haurem de fomentar a l'aula universitària."

La Jornada se incardina en el proyecto RIMA: "Aquesta Jornada JID-RIMA 2013 s’organitza des del projecte RIMA (Recerca i Innovació en Metodologies d’Aprenentatge, ICE-UPC, http://www.upc.edu/rima) (ver la noticia completa en este enlace.)

En este enlace podemos ver el documento de presentación que utilicé en la conferencia. Ver documento.

En estos enlaces aparece la difusión en los medios de comunicación:
- Canal Terrassa Digital: http://www.terrassadigital.cat/detall_actualitat/?id=17301
- Lo Campus Diari: http://locampusdiari.com/arxius/14050
- República: http://xurl.es/buoyh
- El Confidencial: http://xurl.es/nphjq
- Terra: http://xurl.es/q65zo
- Nació Digital:  http://xurl.es/jvg1k
- Diari de Terrassa...

 
Ver galería de imágenes de las Jornadas